Barbara Hanuš. Kavni krog

22.90

Kratke zgodbe Barbare Hanuš nas popeljejo med gospe, ki se v domu za starostnike v malem obmorskem mestu zbirajo ob jutranji kavi. Z njimi se vračamo v preteklost in spoznavamo, da je darilo, ki ti ga da starost, čas. Veliko, veliko časa. Sedijo ob kavi in govorijo. Druga drugi, a tudi kar vsaka sama sebi. Njihove besede so včasih pogovor, drugič zgolj samogovor. Kava diši. Vroča je, močna in sladka. Takšno naj bi bilo tudi življenje.

Mag. Barbara Hanuš (1960) je profesorica slovenščine, pedagoginja in knjižničarka, ki je devet let poučevala slovenščino v Banjaluki. Je avtorica knjig in učbenikov za otroke, s knjigo Kavni krog pa nagovarja starejše. Zgodbe je pisala z mislijo, da branje prav v vseh obdobjih lahko obogati naše življenje.

Pot se z jesenjo življenja ne konča, zasuka se v krog, ki je simbol časa, celosti in varnosti. Jasne, humorne in čuteče zgodbe Barbare Hanuš nas preprosto vzamejo medse, v Kavni krog. Spoznamo ljudi v zadnjem obdobju življenja, njihove trpke in sladke izkušnje, bolečine ob izgubah, selitvah in pokopanih iluzijah. Nikomur od živahnih in raznorodnih likov življenje ni prizanašalo. Toda najdejo se drug ob drugem, v medsebojni podpori in povezanosti, z novimi spoznanji, ki vlivajo upanje in osmišljajo človeško dostojanstvo do zadnjega diha, nas pa polnijo z življenjsko modrostjo in duhovitostjo. Smeh zmore pozdraviti osamljenost, izpoved zaceliti bolečino, skupnost oživiti notranjo moč. Krog  simbolizira tudi nebo, transcendenten svet, v katerega bodo nekoč vstopili, mirni in obogateni s srčnostjo kavnega kroga. Krožno gibanje se tako vrti v svetlobi in radosti. Tu in tam.

Saša Pavček

Category:

Description

Format: 210 x 270 mm

Mehka vezava z zavihki

Obseg: 130 strani

ISBN  978-961-6882-95-8

Izid oktober 2021