Akcija!

DEŽUJE – 25 idej za zabaven dan

15.00

Ideje za deževen dan:

  • Ustvari svoj strip
  • Nauči se znakovnega jezika
  • Pojdi na na lov za bitji, ki živijo v vlažnem okolju (žabam je všeč)

… v knjigi najdeš še veliko čudovitih stvari, ki jih lahko počnemo, KADAR DEŽUJE. Neverjetno, koliko zabavnih reči se lahko dogaja stran od tipkovnice!

Priročnik prinaša 25 imenitnih idej, kaj početi … in ni treba, da je ravno deževen dan ? Zabavne in poučne ideje za otroke v 1. triletju OŠ, tudi za malo mlajše in starejše, privlačno in zanimivo za vse družinske člane. (Tilka Jamnik)

Format: 210 x 270 mm, štiribarvni tisk

Trda vezava

Obseg: 32 strani

Cena: 19,90 €

ISBN  978-961-6882-87-3

Izid september 2021

 

Kategoriji: ,

Opis

Format: 210 x 270 mm, štiribarvni tisk

Trda vezava

Obseg: 32 strani

Cena: 19,90 €

ISBN  978-961-6882-87-3

Izid september 2021

 

Kdo pravi, da so deževni dnevi dolgočasni in da takrat ni mogoče ničesar početi? Paul Mason v slikanici predstavlja 25 idej za zabavne dejavnosti, ki otroka zaposlijo tudi za ves dan, ob tem pa mu nudijo nove izkušnje in ga naučijo česa novega. Med njimi morda odkrije tudi kakšno, ki bo postala njegov hobi. Predlogi so razdeljeni na dejavnosti zunaj in znotraj ter tiste vmes. Zunanja dejavnost je, na primer, sprehod v dežju, na katerem odkrivamo, kaj počnejo v dežju živali, ki živijo na prostem. Lahko pa tudi opazujemo oblake in se naučimo, kako se imenujejo različne oblike oblakov. O svojih opažanjih lahko kasneje otrok napiše dnevniški zapisnik, kot to počnejo pravi raziskovalci. Primer zabavne notranje dejavnosti je risanje stripa o domači živali ali pa tekma dežnih kapljic na šipi. Primer dejavnosti, ko nismo doma,
zunaj pa tudi ne, je odhod na drsališče ali v muzej. Na primer, Želežniški muzej v Ljubljani in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Dejavnosti so predstavljene z besedilom in fotografijami, ki otroka vodijo po dejavnosti, mu nudijo še dodatne spodbude in zanimive predloge. Slikanica je lahko zelo lepo darilo, primerna pa ni le za dneve, ko dežuje, ampak tudi za prosti čas; za čas, ko otrok okreva po bolezni in za čas, ko je v varstvu. Še posebno primerna je za babice in dedke, ki iščejo sveže ideje, s katerimi bodo presenetili vnuke in ustvarile lepe spomine na skupen čas. Priporočam!

Predstavitev: Maja Črepinšek, revija Moj malček