Skip to main content

O založbi Hart

V Založbi Hart z vrhunskimi slovenskimi strokovnjaki (avtorji, recenzenti, strokovnimi uredniki in oblikovalci) sooblikujemo izvirne knjižne izdaje, ki prikazujejo lepote in posebnosti Slovenije ter se navezujejo na dogodke, ki zaznamujejo našo državo in so tudi protokolarna darila.

Programska področja založbe Hart so tudi izobraževalno založništvo (zbirka določevalnih bioloških ključev za določanje organizmov, slovarji, enciklopedije, priročniki, učbeniki), slikanice leposlovje za otroke in mladino ter literatura za odrasle.

Vizija Založbe Hart: ustvarjanje kakovostnih izdaj s področja naravne in kulturne dediščine Slovenije, izobraževalnih ter leposlovnih izdaj, pretežno izvirnih pa tudi prevodnih, z vključevanjem vidnih slovenskih avtorjev in strokovnjakov. Priprava izobraževalnih zbirk in didaktičnih gradiv ter učbenikov za različna strokovna področja ter tako širjenje prepoznavnosti kakovostnih učnih gradiv. Knjige Založbe Hart so namenjene bralcem vseh starosti, od prvih korakov v svet knjig do zahtevnejših strok – za dvig bralne ravni, za izboljšanje učnih rezultatov, za širjenje obzorij.

Ustvarjanju založniškega programa botrujejo dolgoletne izkušnje ustanoviteljice in glavne urednice Maje Jug Hartman.

Hit enter to search or ESC to close